Zoeken
Menu
Thema’s

Wat doet een visagiste

Een visagiste houdt zich bezig met de huid en het gezicht. Visagie richt zich op diverse huidtypen en de daarbij behorende make-up. Het accentueren van de sterke en het camoufleren van de mindere punten staat hierbij centraal.

Meer zelfvertrouwen

Doordat visagie de innerlijke schoonheid naar voren haalt heeft het ook zeker een positieve functie voor mensen met een huidaandoening of huidproblemen. Je krijgt meer zelfvertrouwen, wat de psychische klachten doet verminderen. Wanneer je je goed voelt durf je namelijk ook weer naar buiten en hou je sociale contacten, waardoor een depressie minder snel de overhand krijgt. De psychische klachten bij een huidaandoening kunnen namelijk een erg grote invloed hebben op iemands leven. Lees meer in ons thema Psyche en Huid.

Subtiel camoufleren

Visagie maakt gebruik van make-up, maar houdt in dit geval de naturel look aan. Bij het camoufleren van een huidaandoening draait het niet om een dikke laag make-up, maar juist om het subtiel camoufleren van het (huid)probleem.

Een visagiste kan je helpen om het juiste gebruik van make-up onder de knie te krijgen. Bij verkeerd en/of teveel gebruik creëer je namelijk al snel het tegenovergestelde effect en dat willen we juist voorkomen. Laat je dus goed adviseren over hoe je de make-up aan moet brengen en welke make-up bij je huidtype en –kleur past.

Iedere huidaandoening?

Helaas is niet iedere huidaandoening geschikt om te camoufleren met make-up. Geeft jouw huidaandoening een extreem droge huid of zelfs blaren? Dan is het belangrijk om de huid te laten ademen en dus zoveel mogelijk met rust te laten. Wanneer de make-up niet goed dekt, bijvoorbeeld bij een schilferige huid of een huid met veel korstjes, ben je de huidaandoening aan het accentueren in plaats van camoufleren. Denk hierbij aan eczeem of een zonne-allergie. 

Voor de aandoening acne wordt make-up in principe afgeraden, omdat het de poriën kan verstoppen. Hierdoor kan acne juist erger worden of in ieder geval moeilijker genezen. Toch gebruiken heel veel vrouwen met acne make-up, omdat ze de aandoening willen verbloemen. Dit is heel begrijpelijk. We raden dan wel aan om de huid iedere dag goed te reinigen en make-up te gebruiken dat ook daadwerkelijk bij je huidtype past. Een visagiste kan je hier goede tips over geven.

Goed reinigen

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: reinig je huid goed bij het gebruik van make-up. Ook goede make-up waarbij de huid kan blijven ademen, verstopt uiteindelijk de poriën. Was je gezicht dus iedere avond voor het slapen gaan, zodat het weer wat rust krijgt. Doe dit met water en/of een speciale reiniging. Gebruik hiervoor nooit zeep en ook geen ruwe washand. Te hard en ruw boenen kan de huid ook irriteren.

Omhoog