Zoeken
Menu
Thema’s

Huid en visagie

Visagie is afgeleid van het Franse woord visage, dat gezicht betekent. Visagie houdt zich bezig met camoufleren van de mindere kanten en het accentueren van de sterkere kanten van het gezicht. Dit gebeurt met behulp van make-up.
 

Veel mensen denken bij visagie dat het puur draait om het mooi maken van iemand, bijvoorbeeld voor een bruiloft of een fotoshoot. Toch betekent visagie meer dan alleen dat. Het geeft een positieve bijdrage aan het uiterlijk en vooral voor mensen met een huidaandoening en/of psychische klachten kan dit van groot belang zijn. Het neemt een stukje onzekerheid weg en kan dus voorkomen dat iemand in een sociaal isolement raakt. De psychische klachten bij een huidaandoening moeten dan ook nooit onderschat worden.

Dit thema is samengesteld met visagiste Judith Tielman. Judith werkt al jaren als visagiste. Naast het feit dat ze alles weet over make-up, weet ze ook als geen ander hoe het is om om te gaan met een huidprobleem. Judith heeft namelijk al van jongs af aan een wijnvlek.   

Omhoog