Zoeken
Menu
Thema’s

Durf hulp te zoeken

Als ouder van een kind met een huidaandoening komt er veel op je af. Een groot deel van de verzorging zal ook in handen van de ouders komen te liggen. Soms kan dit even iets teveel worden, dat is heel normaal.

Durf hulp te zoeken en te vragen. Het is niet makkelijk en dan kan het fijn zijn dat er af en toe iets uit handen wordt genomen. 

Familie en vrienden

Vraag af en toe of familie en vrienden iets willen doen. Dit hoeft niet in de verzorging te zijn, maar misschien in het huishouden, het doen van de boodschappen of een avondje oppassen. Probeer zelf ook af en toe te ontspannen en te genieten. Geef hiermee een goed voorbeeld voor uw kindje.

Artsen

Een arts is er om u en uw kind te helpen, zowel in de behandeling van de huidaandoening als in alles wat daarbij komt kijken. Twijfelt u ergens over? Bijvoorbeeld de medicatie, de manier waarop de wonden worden verzorgd of weet u niet wat u moet doen tegen de jeuk waar uw kindje zo’n last van heeft? Aarzel niet en vraag altijd advies aan uw arts. 

Psycholoog

Sommige mensen moet een drempel over voor ze hulp vragen bij een psycholoog. Maar een psycholoog kan veel voor u en uw kindje betekenen, waaronder:

  • Het leren omgaan met de klachten van de huidaandoening
  • Leren om de situatie te accepteren en ermee te leven
  • Het leren omgaan met de psychische aspecten
  • Hulp bieden bij slaapproblemen
  • Hulp bieden bij jeuk door middel van ontspanningsoefeningen
  • Uw kind zal zijn/haar gevoelens makkelijker durven en kunnen uiten

Informatie Jeugdgezondheidszorg: richtlijn contactmomenten 0-19 jaar.

Omhoog