Zoeken
Menu
Thema’s

Hoe vind je een psycholoog

Via de huisarts of medisch specialist kun je een verwijzing krijgen voor de psycholoog. In veel algemene en academische ziekenhuizen werken medisch psychologen. 

Zij hebben veel kennis van de invloed van chronische (huid)ziekten op de psychische ontwikkeling en ervaring met psychologische medebehandelingen daarvan. Bovendien kunnen zij samenwerken met de medisch specialist.

In sommige huisartsenpraktijken werken ook psychologen onder hetzelfde dak. De multidisciplinaire behandeling van de psycholoog en medisch specialist/verpleegkundige vergroten de effectiviteit van de medische en psychische behandeling, doordat de behandeling goed op elkaar afgestemd is. 

Zelf kiezen

Ook kun je zelf een psycholoog benaderen. De keuze bij wie je in therapie gaat is namelijk heel persoonlijk en van groot belang. Jij moet je goed voelen bij je psycholoog. Zonder een klik tussen jullie zal de behandeling  minder effectief zijn. Om een goede psycholoog te vinden kun je kijken op de website van het NIP , het Nederlands Instituut voor Psychologen.  

Omhoog