Zoeken
Menu
Thema’s

Huidtypen

Hoe snel je verbrandt hangt af van de zonkracht én van je huidtype. Er bestaan zes huidtypen, ingedeeld op basis van de reactie van de huid op de zon. Je huidtype is erfelijk bepaald en verandert niet meer.

Huidtype 1;

De huid verbrandt heel snel en wordt niet bruin. Vaak hebben mensen met dit huidtype een hele lichte huid met sproetjes, rood of lichtblond haar en lichte ogen. Gebruik tijdens blootstelling aan de zon factor 50.

Huidtype 2

De huid verbrandt snel en wordt langzaam bruin. Mensen met dit huidtype hebben meestal blond haar en grijze, groene of blauwe ogen. Gebruik tijdens blootstelling aan de zon factor 50.

Huidtype 3

De huid verbrandt niet snel en wordt gemakkelijk bruin. Mensen met dit huidtype hebben een licht getinte huid, donkerblond of bruin haar en vrij donkere ogen. Gebruik tijdens blootstelling aan de zon factor 30.

Huidtype 4

De huid verbrandt bijna nooit en bruint heel goed. Mensen met dit huidtype hebben een natuurlijk getinte huid, donker haar en donkere ogen. Gebruik tijdens blootstelling aan de zon factor 30.

Huidtype 5

De huid verbrandt zeer zelden en bruint intensief. Mensen met dit huidtype hebben een donker getinte huid. Toch is het goed om je wel te beschermen tegen de zon. Gebruik tijdens blootstelling aan de zon factor 20.

Huidtype 6

De huid verbrandt nooit en is zeer donker bruin of zwart. Toch is het goed om je wel te beschermen tegen de zon. Gebruik tijdens blootstelling aan de zon factor 20.

Let op!

Bovengenoemd advies geldt voor zonnen in Nederland. Als u naar zonnige landen op vakantie gaat, gebruik dan een hogere factor. Kinderen tot 16 jaar kunnen het beste altijd factor 30 gebruiken, onafhankelijk van het huidtype. Baby’s onder de 1 jaar altijd uit de zon houden.

Omhoog